Lluitem per a la igualtat

Lectures

Lectures relacionades amb el tòpic:

Ahora que ya bailas, Miguel Gane

Ahora que ya bailas, és un llibre feminista per excel·lència escrit per a tot tipus de persones i edats, amb la intenció de conscienciar de manera molt real i entenedora la lluita per la dona avui en dia.

Miguel Gane és l’autor del llibre Ahora que ya bailas, un poemari escrit en prosa poètica. Aquest llibre, que és el segon poemari de l’autor, la primera part del llibre parla del mal que ens fa una relació tòxica i el que aconsegueix en nosaltres,  el que ell anomena Silencio, encara que també aplica aquesta part a la relació entre la dona i el patriarcat que la silencia, comparant el maltractador amb el masclisme. La reacció que tu tens davant la situació tan desesperada i frustrant que vius l’anomena Ruido i el retorn del teu propi ser després de curar-te l’anomena Música. Per això aquest llibre no només parla d’amor, si no que també de la rel que et fa sofrir així, la baixa autoestima, de la figura de la dona com un objecte en possessió i de el concepte d’amor i relació xapat a l’antiga, per això trobem en el llibre grans dósis de feminisme i empoderament. Miguel Gane fa una oda a l’amor propi per poder així estimar bé a les persones que tenim al voltant.

Sexo débil

así llaman a la más humana expresión de vida 

a las mismas mujeres que han luchado por su derecho a voto,

a las mareas violetas y rosas, a las que han podido abortar sin acabar presas,

a quienes pelean contra la mutilación genital con garras de leonas

porque ya no son propiedad de nadie […]

A ti, madre, tú que eres mi ejemplo de victorias.

Ahora que ya bailas

Amor y asco, Bebi Fernàndez

Es tracta d’un llibre de prosa poètica, on l’autora exposa una crítica activista i social, alhora que comparteix la seva experiència amb l’amor. Fa una combinació una mica peculiar, que fa que mentre és llegit es canviin constantment les “ulleres” amb què el llegeixes. És a dir, el lector por veure les històries des de molts punts de vista diferents.

El llibre és un exercici d’expressió feminista, on la pròpia autora trenca amb l’esquema clàssic que s’associa a la dona: dòcil, sumisa i indolent.

”No iba a funcionar.

Tú me llamabas pequeña,

yo siempre me creí una gran mujer”

Amor y asco

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *